Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Chief Adjuah (prej znan kot Christian Scott) (US)-Koncert

NUJNO OBVESTILO: Hrček Rajko demonstrira.

Chief Adjuah (prej znan kot Christian Scott) (US)

Chief Adjuah (prej znan kot Christian Scott) (US)

Chief Adjuah

(prej znan kot Christian Scott)
US

Sreda, 10. julija, ob 22.20
Križanke

Dvojni koncert 

Chief Adjuah, trobenta
Cecil Alexander, kitara
Ryoma Takenaga, kontrabas
Ele Howell, bobni

Dnevna vstopnica za sredo, 10. julija
(Charles Lloyd Sky Quartet + Chief Adjuah)
Predprodaja (do 8. julija):
36, 28*EUR
Redna prodaja:
42, 36* EUR   

Vstopnice

* za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence
 

Chief Xian aTunde Adjuah se je kot Christian Scott rodil v znameniti neworleanški rodbini poglavarja Donalda Harrisona, Sr..Trobenta – inštrument oznanjevalcev, je bila, zdi se, zanj logična izbira in staroste so prikimavali, da iz nje izvablja »tak zvok, ki kliče otroke domov«. 

Mladi Christian je patentiral atraktivno trobilo, ki združuje trobento, krilovko in rog, pa tudi električno harfo, ki je hibrid tradicionalnih zahodnoafriških glasbil ngoni in kora. Tako je definiral svoj zvok in ga poimenoval »stretch music«. 

Od leta 2002 je nanizal 16 albumov. Preizpraševanje družbenopolitične stvarnosti sveta – posledic suženjstva, paradoksov zaporniškega sistema, rastočega rasizma in vseh vrst nestrpnosti, je leta 2017 kulminiralo v trilogiji Ruler Rebel, Diaspora in Emancipation Procrastination. Z albumom Ancestral Recall (2019) in pesnikom Saulom Williamsom je naredil še korak dlje v prizadevanju za dekolonizacijo zvoka. Za album Axiom (2020) pa si je prislužil dve nominaciji za grammyja – skupno je bil nominiran šestkrat.

Ustvarja komunikativno glasbo – pravcati »call and response«, v ospredju pa poklon bogati kulturni in aktivistični zapuščini prednikov. Da bi njegove korenine odražalo tudi njegovo ime, se je leta 2023 uradno preimenoval v Chiefa Xiana aTunda Adjuaha.

Ljubljano je, neverjetno, obiskal le enkrat, in sicer leta 2009 v bendu Marcusa Millerja, v katerem je odigral ključno vlogo na koncertu Tutu Revisited v poklon albumu Milesa Davisa. Tokrat prihaja s svojim kvintetom in najnovejšo avtorsko ploščo Bark Out Thunder Roar Out Lightning.
 

Današnji koncert snema produkcijska hiša Medici TV.   

Cankarjev dom (Jazz festival Ljubljana) s tem seznanja udeležence koncerta, da bodo posnetki objavljeni na navedeni platformi (video na zahtevo) od avgusta 2024 naprej za obdobje petih let. 
 

    

    

Več informacij o dogodku

Datum dogodka 10-07-2024 22:00
Datum konca dogodka 10-07-2024 23:30
Lokacija Križanke
Kategorije Koncert

Zemljevid prizorišča

Raba piškotkov
Ta spletna stran uporablja piškotke. Z vašim soglasjem vam bomo naložili tudi piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje.
Dovoli vse
Zavrni vse
Obvezni
Obvezni piškotki zagotavljajo bistveno funkcionalnost. Spletna stran brez piškotkov ne more pravilno delovati in jih lahko izključite le s spreminjanjem nastavitev brskalnika.
Dovoli vse
Oglaševalski piškotki
Tržne piškotke uporabljamo za izboljšanje ustreznosti oglaševalskih akcij, ki jih prejemate.
Facebook
Dovoli vse
Zavrni
Analitični piškotki
Analitični piškotki nam pomagajo izboljšati našo spletno stran z zbiranjem in poročanjem podatkov o njeni uporabi.
Google analitični piškotki
Dovoli vse
Zavrni
Google Oglaševanje
Če soglašate bodo Google oglasi na strani prilagojeni vašim preferencam.
Google Ads
Dovoli vse
Zavrni