Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Charles Lloyd Sky Quartet feat. Jason Moran, Larry Grenadier & Eric Harland (US)-Koncert

NUJNO OBVESTILO: Hrček Rajko demonstrira.

Charles Lloyd Sky Quartet feat. Jason Moran, Larry Grenadier & Eric Harland (US)

Charles Lloyd Sky Quartet feat. Jason Moran, Larry Grenadier & Eric Harland (US)

Charles Lloyd Sky Quartet 

feat. Jason Moran, Larry Grenadier & Eric Harland 
US

Sreda, 10. julija, ob 20.30
Križanke

Dvojni koncert 

Charles Lloyd, saksofon, flavta
Jason Moran, klavir
Larry Grenadier, kontrabas
Eric Harland, bobni

Dnevna vstopnica za sredo, 10. julija
(Charles Lloyd Sky Quartet + Chief Adjuah)
Predprodaja (do 8. julija):
36, 28*EUR
Redna prodaja:
42, 36* EUR   

Vstopnice

* za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence

 

Charles Lloyd je jazzovska eminenca in institucija. Je še eden redkih dejavnih saksofonistov iz »generacije velikanov, ki so se kalili v petdesetih letih« od boku Rollinsa, Coltrana in Colemana. V najstniških letih je prve odrske izkušnje nabiral kot spremljevalec raznih resnih bluesovskih imen. Leta 1960 je prevzel izjemno službo – postal je glasbeni vodja zasedbe Chica Hamiltona – zanj pa tudi pisal in aranžiral glasbo prelomnih albumov, ki so izšli pri založbi Impulse!. Prvi album kot vodja je Lloyd posnel pred točno šestdesetimi leti, torej 1964, in se isto leto pridružil sekstetu Cannonballa Adderleyja. Ta je nanj ključno vplival pri prvih samostojnih korakih, ti so sledili hitro in pomenijo nastanek Lloydovega prvega kvarteta, že takoj zmagovalnega, saj so bili člani Keith Jarrett, Jack DeJohnette in Cecil McBee. Ustroj je hitro uspel v več žanrih, plošče so se prodajale v več kot milijonskih nakladah (prvi val preboja jazza med uveljavljene glasbene zvrsti) in sledila je logična poteza: 1967 je Charles Lloyd postal »jazz glasbenik leta« po izboru revije Downbeat.

Leta 1970 je sledil veliki prelom, saj se je takrat Lloyd popolnoma umaknil s scene in se zatekel v kalifornijsko oazo Big Sura, v desetletju izdal album in tu pa tam na odrih spremljal nekaj rockovskih zasedb. K jazzu se je vrnil leta 1981, leta 1988 pa sestavil nov kvartet, čemur je sledil začetek dolgoletnega plodnega sodelovanja z založbo ECM. Zadnja leta sodeluje s še eno velikanko Blue Note, k nam pa se vrača po letu 2011 z zelo malo spremenjenim in nič manj kot fantastičnim Sky Qartetom, s katerim je letos posnel izjemen album, spiritualno mojstrovino The Sky Will Still Be There Tomorrow, ki ji je britanski Guardian podelil vseh pet zvezdic. S člani kombota v raznih navezah Lloyd sodeluje že več desetletij, ti pa so: eden najprepričljivejših jazzovskih pianistov zadnjih dveh desetletij Jason Moran, avtoriteta kontrabasa Larry Grenadier in bobnar, ki je vnesel kar nekaj svežine v jazzovsko igro, Eric Harland (obsežnejša sodelovanja z Davom Hollandom, Ravijem Coltranom ...).


 

Današnji koncert snema produkcijska hiša Medici TV.   

Cankarjev dom (Jazz festival Ljubljana) s tem seznanja udeležence koncerta, da bodo posnetki objavljeni na navedeni platformi (video na zahtevo) od avgusta 2024 naprej za obdobje petih let. 

 
 

    

    

Več informacij o dogodku

Datum dogodka 10-07-2024 20:30
Datum konca dogodka 10-07-2024 22:30
Lokacija Križanke
Kategorije Koncert

Zemljevid prizorišča

Raba piškotkov
Ta spletna stran uporablja piškotke. Z vašim soglasjem vam bomo naložili tudi piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje.
Dovoli vse
Zavrni vse
Obvezni
Obvezni piškotki zagotavljajo bistveno funkcionalnost. Spletna stran brez piškotkov ne more pravilno delovati in jih lahko izključite le s spreminjanjem nastavitev brskalnika.
Dovoli vse
Oglaševalski piškotki
Tržne piškotke uporabljamo za izboljšanje ustreznosti oglaševalskih akcij, ki jih prejemate.
Facebook
Dovoli vse
Zavrni
Analitični piškotki
Analitični piškotki nam pomagajo izboljšati našo spletno stran z zbiranjem in poročanjem podatkov o njeni uporabi.
Google analitični piškotki
Dovoli vse
Zavrni
Google Oglaševanje
Če soglašate bodo Google oglasi na strani prilagojeni vašim preferencam.
Google Ads
Dovoli vse
Zavrni