SL

  Boštjan Gombač & Eduardo Raon + Resnik / Lopes / Ber Trio

  Sob / 08.07. at 15:00

  Ljubljana

  15, 12* EUR

  Visit the page of this event

  Klub CD

  Boštjan Gombač & Eduardo Raon (SI/PT)
  Boštjan Gombač
  , duduk, rekonstrukcija najstarejšega glasbila na svetu, klarinet, bas klarinet, melodike, žvižg, lira, žepna trobenta, krilovka, bodhran, glas, zvočila; Eduardo Raon, harfa in elektronika

  Boštjan Gombač in Eduardo Raon sta prvič koncertirala leta 2021 v sklopu cikla koncertov Solo–Duo–Solo na Cankarjevih torkih, ko smo jih lahko predvajali samo na spletu. Umetnika sta, poleg pogostih koncertov, v zadnjih dveh desetletjih napisala in posnela glasbo za številne gledališke in plesne predstave, filme in radijske igre. Njuno delo lahko slišimo na več kot dvesto nosilcih zvoka. Kot umetnika sta nedvomno »posebneža« med klasično izobraženimi glasbeniki, saj ju nemiren ustvarjalni duh ves čas potiska v nove izzive, nove projekte ter predvsem v nove zvočne krajine in svetove. Tokratni projekt bo presenetljiva glasbena izkušnja: ustvarjalca bosta izvedla svoje avtorske skladbe, v katerih se prepletata glasba, ki sta jo ustvarila za film in gledališče, ter celo improvizacija. 


  Resnik / Lopes / Ber Trio (SI/PT/BE)
  Cene Resnik, saksofon; Luís Lopes, električna kitara; Samuel Ber, bobni

  Eden najbolj dejavnih slovenskih glasbenikov Cene Resnik, ki je bil na lanskem festivalu med najbolj zaslužnimi za izvedbo projekta Fire! Orkestra Ljubljana, je k sodelovanju povabil sorodni glasbeni duši iz Portugalske in Belgije. Ta trio odprtih glav združuje veliko nore in mladostne energije, tako da lahko pričakujemo spontano in drzno glasbo, ki nas ne bo pustila ravnodušnih. In če smo lani lahko občudovali kitarske eskapade Juliena Despreza, bo letos njegovo vlogo prevzel Luís Lopes, glasbenik, ki je jazz, improvizacija, eksperiment in noise v eni osebi. Nadarjeni bobnar Samuel Ber po poskrbel, da bo trio korakal v svobodnih ritmih in zaključil sobotno klubsko popoldne v vznemirljivem duhu.


  Zaradi odpovedi evropske turneje v okviru 64. Jazz festivala ne bo nastopil Ben LaMar Gay.

  Umetniški vodje (SI): Bogdan Benigar, Borja Močnik, Dré A. Hočevar*
  *( .abeceda VI., Mladi Raziskovalci VI. in ustvarjalec v rezidenci)