SL

  chuffDRONE

  Pet / 17.06. at 19:00

  Cankarjev dom, Prešernova cesta 10, Ljubljana

  vstop prost

  Park Sveta Evrope (pri CD), Glavni oder

  Lisa Hofmaninger, sopranski saksofon, basovski klarinet; Robert Schröck, altovski, tenorski saksofon; klarinet; Jul Dillier, klavir; Judith Ferstl, kontrabas; Judith Schwarz, bobni
  (Avstrija)

  Avstrijski kvintet združuje peterico glasbenikov z različnim pristopom do jazza. Poudarek delovanja zasedbe je na popolni potopljenosti vsakega člana in članice v medsebojno sporazumevanje in predano skupno muziciranje, pri katerem so vsi prispevki enako pomembni. Takšen pristop, ki so ga opazili tudi v medijih – »chuffDRONE, zasedba, v kateri je vsakdo vodja« (Katherine Zybaluk, Meloport) –, se kvintetu obrestuje s fino izbalansirano medigro, pri kateri člani z lahkoto preidejo iz improvizacije v vnaprej skladane dele, ter pretkano nadzirajo občasne energične izbruhe z zvečine premišljujočimi prehodi. Po prvencu iz leta 2015, imenovanem po bendu, so 2020 objavili dvojni album actio / re:actio (oboje pri JazzWerkstatt Records). chuffDRONE so nastopili na vrsti uglednih festivalov, kot so Moers, Jazztopad, Alto Adige, Saalfelden ali Inntöne.


  S podporo Avstrijskega kulturnega foruma  Zaradi odpovedi evropske turneje v okviru 64. Jazz festivala ne bo nastopil Ben LaMar Gay.

  Umetniški vodje (SI): Bogdan Benigar, Borja Močnik, Dré A. Hočevar*
  *( .abeceda VI., Mladi Raziskovalci VI. in ustvarjalec v rezidenci)