Razstavi

Petra Cvelbar: V ženskih rokah

26. 6. –24. 8.

Mala galerija, vstop prost

Petra Cvelbar je fotografinja, ki se pod odrom počuti kot doma, in glasba je tisto, kar jo žene v nenehna odkrivanja. Njene fotografije najdevajo mesta na ovitkih zgoščenk, glasbenih revijah, spletnih straneh in kot promocijsko gradivo glasbenih skupin (več o njenem delu na www.petracvelbar.com).

Projekt V ženskih rokah, ki bo na ogled v okviru 59. Jazz festivala Ljubljana, se neposredno ne ukvarja s položajem ženske v (glasbenem) svetu, ga ne želi poudarjati ali soditi, niti ne govori o spolno določenih vlogah v glasbi. Prikazuje le to, da ženska prisotnost (avtorstvo) predstavlja drugačen pristop h glasbeni interpretaciji.

 

 

 


ZLATKO KAUČIČ: 40 LET USTVARJALNOSTI

Od 13. 6. do 7. 9.
NLB Galerija Avla (Trg republike 2), vstop prost 

Razstava fotografij

 

Naš najvidnejši, mednarodno priznani bobnar in tolkalec Zlatko Kaučič je doslej izdal več kot 60 albumov ter nastopal in snemal z velikimi imeni in inovatorji, kot so John Lewison, Kenny Wheeler, Paul Bley, Albert Mangelsdorff, Chico Freeman, Louis Sclavis, Peter Brötzmann, Alexander Balanescu, Marc Ribot, Evan Parker idr. Za svoje glasbeno ustvarjanje je doma in v tujini prejel več priznanj, med njimi nagrado Prešernovega sklada 2011.

Kuratorja razstave: Iztok Zupan, Neža Pavšič.

Avtorji fotografij: Petra Cvelbar, Luca D'Agostino, Žiga Koritnik, Igor Petaros, Jože Požrl, Luciano Rossetti, Tone Štamcar, Primož Zrnec, Maurizio Zorzi, Iztok Zupan.

Na otvoritvi bo nastopil Vid Drašler.