SL
    Print

    Ljubezen hrepenenje izguba, Doma s Charlesom Lloydom v letu kuge

    čet / 29.07. at 18:15

    Cankarjev dom, Prešernova 10, 1000, Ljubljana

    brezplačne vstopnice

    Visit the page of this event

    Print Kosovelova dvorana

    Režija Dorothy Darr

    Prvi nastop Charlesa Lloyda v Dvorani Pierra Bouleza novembra 2019 je bil odlično sprejet. Nadaljnja dva koncerta, za berlinsko dvorano načrtovana v decembru 2020, sta bila zaradi pandemije covida 19 odpovedana. Lloydova žena, slikarka in video umetnica Dorothy Darr, je po naročilu Dvorane Pierra Bouleza ustvarila glasbenikov filmski portret, ob dokumentiranju časa, preživetega v osamitvi, na domu zakoncev v kalifornijski Santa Barbari.

    Projekt je nastal na pobudo Piotra Turkiewicza, Charlesovega in Dorothyjinega tesnega dolgoletnega sodelavca ter kuratorja Dvorane Pierra Bouleza za improvizirano glasbo in jazz. Film, posnet v več mesecih z iPhonom, kamerami Lumix ter prenosnim snemalnikom Zoom, razkriva redek in intimen vpogled v umetnost Charlesa Lloyda – vključno z glasbenikovim razmišljanjem o samoti, odpornosti, družbeni krivici, izročilu lastnih prednikov ter številnih solističnih nastopih.

    Raziskujte glasbo Charlesa Lloyda v posebej kuriranem izboru skladb iz avtorjevega opusa, v lastnoročnem izboru umetnika in njegove žene Dorothy Darr.

    S podporo Vladnega komisariata za kulturo in medije Zvezne republike Nemčije

    Zaradi odpovedi evropske turneje v okviru 64. Jazz festivala ne bo nastopil Ben LaMar Gay.

    Umetniški vodje (SI): Bogdan Benigar, Borja Močnik, Dré A. Hočevar*
    *( .abeceda VI., Mladi Raziskovalci VI. in ustvarjalec v rezidenci)