EN

    64. jazz festival v začetku julija, odprtje v Križankah

    Novi programski sovodja festivala

    Cankarjev dom, organizator Jazz festivala Ljubljana, z velikim zadovoljstvom oznanja, da bo novi programski sovodja festivala Borja Močnik, priznani avtor radijskih oddaj in glasbenih oprem, didžej, publicist in glasbenik. 

    Pridružil se bo programski ekipi, ki jo od l. 2009 koordinira vodja programa jazza in glasb sveta v CD, Bogdan Benigar. Močnik se bo osredotočil predvsem v programe na zunanjih prizoriščih, medtem ko bo Benigar zadolžen za koncerte v dvoranah Cankarjevega doma. Dré A. Hočevar ostaja kurator programa .abeceda, izbral pa bo tudi umetnika v rezidenci. 
    Vsi trije avtorji programa bodo skupaj iskali najboljše rešitve, da bo festival zaokrožena programska celota tudi v letu 2023 in da bo kot prejemnik nagrade Europe Jazz Network (2018) »za najbolj drzen program« ohranil mesto med najboljšimi jazz festivali v Evropi. 

    64. Jazz festival Ljubljana bo potekal od 5. do 8. julija 2023. Novost glede na zadnja leta je otvoritveni večer, ki bo v ljubljanskih Križankah. Preostale dni bo festival potekal v Parku Sveta Evrope (Park pred CD) in dvoranah Cankarjevega doma.

    Se vidimo na 64. Jazz festivalu Ljubljana!
    Founder and main co-funder of Cankarjev dom’s Arts & Culture programme
    Main sponsor